Saturday, December 6, 2008

Kuudes ja seitsemäs luukku

Joulukuu tuntuu olevan yltäkylläisyyden aikaa minulle...


Itsenäisyyspäivän kunniaksi Nasu oli laittanut pakettiin sinisen ja valkoisen ohuenohuen kynttilän. Noista saa joka ikkunalle kynttiläparin. Lisäksi paketissa oli iso paketti mainiota kuultopaperia, joka on taas todella monikäyttöistä materiaalia. Tuosta saisi kauniita japanilaisen oloisia lampunvarjostimia ja tilanjakajia ihan kirjansidonta- ja korttiaskartelukäytön lisäksi. Siis minikirjansidonnan ja minikorttiaskartelun ;o).

Tiinan paketissa oli iso valikoima karkki- ja muita papereita. Tosi hyviä pintoja ja värejä ja kuvioita. Kaipa se karkkikauppaboksi on joskus tehtävä, kun näistä saisi sinnekin kätevästi täytettä. Karkkikauppa on ollut mun lapsuudessa sellaisten yltäkylläisten unien sijoituspaikka, joten sellainen boksi olisi aika mainio.

Kati oli löytänyt upeita filigraaneja, koristeellisia nupeja (ovatkohan verhoilijoiden käyttämiä?) ja metalliosia, jotka saavat sormet syyhyämään. Nyt on parikin kohdetta, joihin pitää pykätä kristallikruunuja ja muita kattokrumeluurilamppuja, joten tälläiset tulevat tarpeeseen. Nuo kaartuvat filigraanit houkuttavat myös päähineiden tekoon. Katellaan.



Nasu oli käärinyt pakettiinsa aivan sileän, ohuen kiven. Tästä saisi kynnyslaatan mainiosti, mutta minua alkoi houkuttaa myös pienen pihapöydän tekeminen. Olisi aika päheetä, kun pihalla olisi kivipöytä kivi- tai sementtijalalla tai -jaloilla, joissa olisi kovasti sammalta...

Tiina oli kasannut pakettiin yhtä mieliasiaani, eli simpukankuoria. Nämä ovat jo yksittäisinä esineinä niin kauniita, voisin laittaa Pirttiin yhden lasipurkin, jossa olisi näitä ihan vaan esillä katsottavana. Monikäyttöisiä ovat myös, mielessä on siintänyt esimerkiksi teatterin tyttöjen pukuhuoneen suihkunurkkaus, jonka seinät olisivat kauttaaltaan simpukankuorten peitossa. Ikään kuin varsin orgaaninen laatoitus...

Katin paketissa oli herkkuja, upeasti tehtyjä lakritsitankoja ja pikkuruinen suklaalevy Hersheyn suklaata, joka on niin aidon oloinen, että se tuoksuukin suklaalle! En kyllä ymmärrä miten se on mahdollista. Onkohan tarttunut tekijän (tai tuoksuttelijan) sormista...

No comments: