Tuesday, December 30, 2008

Ostoksilla - Shopping


Etsyssä (sellainen nettikauppapaikka, jossa käsityöläiset voivat myydä tuotteitaan) myy töitään moni taitava tekijä. Olen aivan hassuna Joycen (kulkee siellä nimimerkillä Mostly Art) keramiikkaan. Myös kukat ovat hänen tekemiään. Alla olevan senkin olen tuunannut kiiltävän valkoisesta tuollaiseksi kulahtaneeksi koristemaalatuksi ja vaihtanut siihen lasihelmi-nuppineula-kahvat.

I bougth this amazing miniature pottery and the flowers from Joyce (Mostly Art) in Etsy.

Lahjoja satelee... More gifts

Lahjakausi vaan jatkuu. Olen oikea onnenpekka!


Teatterin kissa on oikein mielissään, kuten kuvasta näkyy. Susanna ilahdutti meitä näillä upeilla jutuilla, naamiolla ja kukkakimpulla. Juuri hetki sitten katsoin niitä ihaillen hänen blogissaan ja tups! ne ilmestyivät meille. Ihmeellistä! Kiitos Susanna! Kaulassa kissalla on Nasun tekemä kaulakoru uskomattoman pienistä helmistä.



Ulla lähetti suureksi iloksi ja yllätykseksi kaksi kaunista pienenpientä posliinipatsasta, Vietnamilaisia kansallisasuja. Kiitos kovasti!



Tämän ihanuuden sain vanhemmiltani synttärilahjaksi. Tämä on pöytälamppu suurennuslasilla ja loisteputkella. Siinä on pöydän reunaan kiinnitettävä nivelletty varsi, jolla sitä saa liikuteltua juuri siihen kohtaan ja kulmaan, missä se on työn kannalta parhaimmillaan. Mitäköhän kärpäsenkikkareita alkais muotoilemaan? ;o) Tuo on ihana. Vähän vielä kunnioitan sitä liikaa käyttääkseni sitä, katselen vaan ja huokailen. Aina sama juttu uuden koneen kanssa.

Gift-season continues. I got the magnifier-lamp from my parents as a birthday-gift and it is soooo good.

Thursday, December 25, 2008

Nke-listan synttäriswap -08

Hyvää synttäriä minulle! Alan olla keski-ikäinen, eikös 37 sellaista meinaa? Mainio ikä kertakaikkiaan ja tämä on maailman mainioin tapa juhlistaa, availla taidokkaasti tehtyjä miniatyyrejä kauniista paketeista... Vähän on sellainen olo, että tämä on aivan liikaa... Kuvat eivät voi paljastaa, miten kauniita esineitä sain.

I took part on our net-group's birthday-swap and now is my turn opening beautiful gifts...



Teijan kuori vähän värisi käsissä ennen kuin aukaisin sen... Sisältä paljastui jotain lumoavan kaunista ja sellaista, jonka valmistus on minusta vähintäänkin taikasormia vaativaa. Tuo nalle on suloinen ja soma ja luttana ja sellainen, jota on pakko vähän silitellä korvan takaa ja laittaa istumaan ja sitten taas seisomaan ja nuken syliin ja sohvan nurkkaan... siis leikkimään houkutteleva! Tuo on virkattu aivan ohuesta langasta. Mukana on myös kaunis helistin ja nämä antoivat viimeisen niitin päätökselle, että Pirtissä väliaikaisesti majaileva vauva on kuin onkin tyttöpuolinen. Kiitän ja kumarran!



Saanan kortin suloinen luisteleva enkeli päätyy jonnekin seinälle. Paketissa oli kaunis sinikukallinen maljakko, jotenkin samanoloinen kuin taannoin kuvioimani lautaset. Kyllä sellainen sinivalkoposliiniboksi olisi sittenkin aikas kiva... tai sitten joku nukeista kerää semmoisia keittiöönsä. Tuo pikkuruinen posliinikissa on ihana, näitä minä keräilen hiljalleen... tarkasti on siis huomattu, mitä minulle lähettää. Aivan nappilahja tämäkin. Kiitos!



Nasu on laittanut pakettiin vaikka mitä. Noita kaulakoruja osasin vähän odottaakin, yhtä kappaletta, tulikin kolme. No, minä olen hämmästyneen kiitollinen ja samalla tyytyväinen siitä, että teatterin mimmeille ei tule kamala tappelu... Tosin valkoiset helmet nappaan yhdelle Tarun nukelle, jolle ne sopivat aivan täydellisesti. Sikaprimadonnalla on jo olemassaoleva, vähän överi, moninkertainen helminauha pitkän kaulansa koristuksena miltei aina (helmiä sioille nääs). Näiden aarteiden lisäksi paketissa oli kaunista kangasta, paspis-pahvia, kahvipurkkiprintti Pirttiin, kertakaikkisen upea pitsikaulus edit:(höhhi minua, kyseessä on siis reunapitsi!), ooppiumipullo Fauniukselle (eläinlääkäri, jolle teen hitaanlaisesti taloa), Stephen Kingin kirja (Ville tykkää lukea näitä, Pirttiin siis, sopii kuin nenä naamaan) ja tuollainen ihastuttava joululeipä, jollaista olen ahnaasti joskus katsellut... Kiitos!



Nanna yllätti minut istutuksella, joka on, aivan oikein, autonrenkaassa! Tuo on ihan huippu! Enkä olisi tuollaista itse kekannut millään. Aivan ihana Pirtin pihalle, kunhan se piha ilmestyy joskus talon ympärille. Nanna oli laittanut mukaan lampaantaljan, joka tulee tarpeeseen. Tällä hetkellä Pirtissä asuu väliaikaisesti perhe, jossa on pikkuinen vauva ja vauvat tarvitsevat taljan, jolla niitä voi heijata iltaisin isän ja äidin toimesta ;o). Onhan se tietysti vaunuissakin tarpeen. Nannan metallilankaesineet ovat parhaita, joihin olen törmännyt. Niin siistejä ja taidokkaita, malleiltaan upeita ja jotenkin niin kotoisia ja satumaisia. Kauniin iloisen kortin on taiteillut Wilma. Kiitos molemmille!



Miilan yltä päältä romanttinen paketti kätki sisäänsä valtavan kimpun ruusuja ja kauniit metalliset lautaset, lusikat, haarukat ja veitset. Näillä me heti harjoiteltiin kattamista Aavan kanssa. Teki mieli hakea lasit lisäksi... Ihanat! Kukkapaperi ja kortti tulevat myös käyttöön. Kiitos!



Marja on tehnyt upeita pikkiriikkisiä kukkia, tai siis kanervat on Marja tehnyt ja tuon ovikyltin vastustamattomine jäkäläpilleineen Marjan ystävä Arja. Marja haastoi kirjeessä arvaamaan kanervien materiaalin. Tuo purkki on maalattu hyvän muotoinen korkki, mutta entä itse kanervat? Tuoksuvat hyvältä, miedon hajuvesimäiseltä tai tuoksusaippuaiselta, ruskeisiin tikkuihin on jotain röpsitettä liimattu, mutta mitä? Juuri oikean väristä, mutta en kyllä osaa sanoa, että mitä tuo on. Paketissa oli lisäksi ylellinen materiaalilähetys, joka suurennetussa kuvassa ei ole aivan edukseen. Kolmea thaimaalaista silkkiä ja nuo palaset ovat isoja! Kiitos!



Maija-Leenan paketin avaaminen aiheutti vähän käsien tärinää ja sitten riemunkiljahduksen. Tuo lasinen paperipaino on jotain aivan käsittämättömän ihanaa! Minä pidän lasisista paperipainoista aivan hassuna oikeankokoisinakin ja minä pidän lähes kaikesta (materiasta siis) enemmän miniatyyrikoossa kuin oikeankokoisena, joten tämä on aivan vastustamaton yhdistelmä. Kun kiihtymyksestäni selvisin, huomasin kunnolla tuon tyynyn! Aivan ihana ja siinä on leijona, joka on minulle niiiiin tärkeä elukka! Älyttömän pienet, siistiäkin siistimmät pistot, kauniit värit ja silkkitausta, vieläkin vähän menee kylmät väreet, kun nostan katseeni ja näen nuo tuolla hyllyllä. Kortti on jännä jotenkin vangitseva muotokuva, Ilja Repinin maalaus kreivitär Louise Mercy d'Argenteausta. Kiitos!



Lissu on ollut ihan hassu. Sain jo aivan mahtavan runsaan, kauniin joulukoristelähetyksen ja sitten vielä tämä. Neljä ihastuttavaa koristetyynyä, jollaisia olen himoinnut jo pitkään. Minä kun suunnittelin vaihtavani kissan yhteen tuollaiseen tyynyyn.. Nalle-kissa tulee muuten perässä, kunhan pääsen joku päivä huovutuksiin käsiksi ja karstattua sopivan väristä villaa. Lisäksi tuolla kauniissa kassissa oli taivaallinen paperiin kääritty hajusaippua ja hajuvesipullo. Lissun paketit ovat jo kuin lahja sinänsä. Kortti on aivan ihana ja molemmissa paketeissa todella kaunis ja monikäyttöinen paperi. Kiitos!



Leena puhuu kortissaan jotain merkillistä vaisusta lahjasta.. ihan käsittämätön lausunto. Täsmälahjat! Teatterin kellaribaariin patsas, jossa koira soittaa saksofonia ja todennäköisesti teatteriin tuleva rengas, josta ehkä tulee kangasta. Olen ajatellut sinne lämpiötilaan semmoisia seinäverhoja, eli katon reunalta vähän pitemmältä alalta laskeutuisi kangas, joka olisi koottu huoneen nurkkaan juuri tämmöisellä nipstikkelillä, onkohan tämä tarkoitettu alunperin lautasliinarenkaaksi. Nauha on kaunis ja lisäksi tuo kortti! Taideteos tulevaan galleriaani, oletko Leena tuon itse tehnyt? Aivan ihana joka tapauksessa. Kiitos!



Gunvorilta sain upean kesäisen kukkaistutuksen. Tämä tulee Pirttiin, keittiön sivuikkunan alle ikkunalaatikoksi. Se on aivan kuin mittojen mukaan tehty! Olen kovin onnekas, kun onnistuin saamaan lisäksi Gunvorin tekemän lasturasian. Tuo on livenä vielä tuhat kertaa kuvaa kauniimpi. Olen ihaillut näitä monella ja voi että, mikä riemu kun omassa paketissanikin oli tuommoinen. Eikä siinä vielä kaikki. Rasian sisällä oli pehmustetta ja aivan älyttömän söpö pikkukissa. Hänellä on harmaa, mustaraidallinen selkä, joka ei näy kuvassa. Minä vähän keräilen näitä pikkuriikkisiä posliinikissoja ja ihmetys on suuri, kun niitä on alkanut ilmestyä sieltä ja täältä. En ole tiennyt, että niitä on näin monenlaisia ja näin kauniita olemassakaan! Piparikortti on tosi kiva ja tuo rasia tulee teatterin puvustamoon..Kiitos!



Britan paketista kuoriutui monenlaista. Sain hurmaavan koristeen, jossa on kaunis teekuppi, hiiri ja teekannu, josta kurkistaa kissan pää. Ne on yhdistetty roikkumaan, mutta luulenpa, että päätyvät erillisinä jonnekin. Lähikuva tuosta löytyy täältä: http://www.pixbox.fi/pic_show_id25288834.html . Lisäksi paketissa oli kaksi kaunista joulukoristetta, joista huopainen pipari päätyi heti kuuseemme roikkumaan, tässä kuvassa näkyy vähän tähteä. Tuossa ylhäällä on nukkekodin joulukalenteri ensi vuodelle, aivan ihana. Lisäksi Britan kortti on myös aivan ihastuttava. Kiitos!

Wednesday, December 24, 2008

Hämeenlinnan nukkekotikerhon jouluswap - Club swap

Meillä on Hämeenlinnan kerhossa sellaisia taitureita, että sukat pyörii kerhoswapeissa jalassa. Jouluswappiin oli ihan pakko osallistua, vaikka vähän meinasi kiireen puolelle mennä ja voi mitä aarteita nyt pyörittelenkään näpeissäni. Suurin osa paketeista oli vielä niin kauniita minikortteineen kaikkineen. Minä taas Hannamaiseen tapaani runnoin minini häthätää nimettömiin pusseihin. Nolona pahoittelen tätä huonoa tapaani...

We had a christmas-swap in our dollhouse club in Hämeenlinna and the gifts are just unbelievably good!


Ulla on yksi parhaita tietämiäni laukkujen tekijöitä (siis ulkomaiden taiturit mukaanlukien). Hänen reppunsa, salkkunsa ja pikkuinen jenkkikassinsa ovat käsittämättömän siistiä työtä ja materiaalivalintoja myöten täydellisyyttä hamuavia. Tämä laukku on aivan hurmaava koristekirjailuineen ja -saumoineen ja solkineen kaikkineen. Paketissa oli kaiken kukkuraksi mukana vielä Budapest-rasia ja pikkuruinen enkelipatsas.



Tämä kuva kulkee hetken ilman tekijän nimeä, koska pelkään, että laitan sen väärin. Pitää varmistaa vielä. Edit: Varmistettu on ja Paulahan se tietysti oli kyseessä. Kiitokset Paulalle! Olen ihan älytön pöpperö nimien kanssa.... Kuva ei tee oikeutta tuolle lämpömittarille, joka on aivan hillitön eikä tuossa tuuliviirissäkään juuri moitteen sijaa löydy minun silmissäni. Upeita miniatyyrejä.



Terhi on virkannut älyttömän suloisia vihreitä tyynyjä. Minulla on samantyyppiset vaaleanpunaiset ja luulenpa, että nämä kaikki kohtaavat vielä jonkun soffan päällä.



Sari on pistellyt söpöt ovikyltit kaikille. Yksivärisistä huovutuksista on melko mahdoton ottaa hyvää kuvaa, tässäkin tuon nallen muoto meinaa vähän kadota.



Riitta on pakannut kauniita jouluisia juttuja, herkän kranssin, upeanpunaisen joulupallon, kynttilän ja kauniin ympärivuotiseen käyttöön tulevan omenatyynyn.



Pico on laitellut käsinpainetun liinan ja tunnelmallisen aidonnäköisen puurokulhon.



Päivissä on modistin vikaa ja näköjään laukut yhtälailla hallussa. Teatterin sikaprimadonna alkaa kasvattaa egoaan sitä mukaa, kun hepenet lisääntyvät... hän nappasi nämä heti päälleen, vaikka joutuikin tunkemaan korvansa ruttuun hatun sisään. Kauneuden takiahan joutuu kuulemma kärsimään.



Heleena oli väkertänyt aivan ihanan kiiltokuva-albumin, jossa on sivu sivun perään ihania, juuri sopivan kokoisia nostalgisia kiiltokuvia. Lisäksi sain pikkuruisen joulukellon ja oikean, leikatun ja punotun joulusydämen.



Henna oli tehnyt kukkia, upean bonsain ja hyasinttiasetelman. Mukana oli vielä bonsai-kirja.

Minä huovutin kerholaisille kettupuuhkat paitsi Heleenalle (jolla on jo puuhka vai onko peräti kaksi) sarvipään seinälle.

Viimeinen joulukalenterin luukku


Tänään avasin paketeista Tiinalta korkkialustoja ja aivan oikean 1:1 kakun, josta Aava varsinkin oli aivan haltioissaan. Nasulta sain ihanaa kultaista listaa, oikein teatterimaista. Kati laittoi viimeiseksi sellaisen pommin, että alta pois. Tuo on aivan käsittämättömän kaunis ja taidokkaasti tehty ja taianomainen ja hurmaava jouluhuone lahjapaketissa, siis roomboksi nukkekotiin. Ihana!



Tässä vielä lähikuva Katin uskomattomasta mini-minihuoneesta.

I got wonderful things from the last mini-calender-packages.

Tuesday, December 23, 2008

Piparitalo - Gingerbread house


Tänä vuonna tuli tämmöinen mökki. En tehnyt kaavoja vaan leikkasin suoraan vapaamuotoiset palat taikinalle... Onnistuin roiskauttamaan sulaa sokeria Villen sormelle ja kitaraa pitäisi soittaa keikalla lauantaina... Yleensä onnistun ainakin yhden palaman saamaan omaan käteeni, mutta tänä vuonna näin.

This year we made a cottage like this. There's a snowball-lantern and liqourice-firewood by the house. I did not make patterns, just cut the batter freehand... the cottage is a bit crooked, but I don't mind.

Monday, December 22, 2008

23.12.

Nyt minut lyödään joka aamu vaan enemmän ja enemmän ällikällä. Kalenteripaketeista paljastuu toineen toistaan kallisarvoisempia lahjoja.



Minä en ymmärrä, miten Nasu on raaskinut antaa minulle nämä. Aivan upeat norsupatsaat (nämä ovat oikeasti helmiä)! Näistä tuli kertaheitolla kokoelmani helmi. Aivan käsittämättömän herkät patsaat ja niin pikkuiset, että aamupöpperössä oli aluksi ihan mahdoton hahmottaa, että mitä nämä oikein ovat. Riemu ja ihmetys olivat suuret, kun tajusin mistä on kysymys.



Katin kukat ovat aivan omaa luokkaansa. Tämä jouluinen ruusuasetelma on satumainen ja samalla niin oikea kultakiharoineen ja kapeine kynttilöineen. Kuvakulma ei ole paras mahdollinen, mutta tuo on vielä asetelmanakin tosi kaunis.



Tiinalta tuli valtava määrä kaikkea tarpeellista. Tuossa on ihanan värisiä lankoja, upeat kultalehdet, hakoja, vaikka mitä. Pienet matkamuistotulitikut ovat aivan ihastuttavat. Aava toivoi, että tuo servetti otetaan joulupöytäkäyttöön ja näin tapahtunee ;o).

Christmas-calender is almost opened and the gifts are getting more and more precious.

Joulusiivousta ja kuusen koristelua


Meillä on ollut tänään oikea pyörremyrsky, kun asunto on puunattu ja kuusi kannettu sisään ja koristeltu. Aava oli ihana, kun hän laittoi koristeita niihin oksiin mihin ylettyi aivan kasaan. Kauneimpia ovat Aavan tekemät koristeet, tähdet ja pallot hamahelmistä, itsekovettuvasta massasta ja uusimmat paperista. Niitä oli mukava kaivella esiin sieltä ja täältä. Nyt tuoksuu hyvältä ja kissakin on rauhoittunut illaksi. Se oli ihan kauhuissaan kaikesta tohelluksesta.

Oikein rauhallista joulua kaikille!

Merry Christmas!

Sunday, December 21, 2008

22.12.


Nasu on löytänyt kauniin puisen piparireunakehyksen. Tuo on söpö, pitää oikein harkita, miten sitä käyttäisi, ettei mene muokkaamaan liikaa.
Tiina on pakannut minulle punaiset helmikranssin, joka koristaa Aavan toivomuksesta tänä vuonna meidän jouluamme ja sitten vasta äiti saa käydä siihen käsiksi ja muokata siitä ties vaikka mitä ;o).



Katriina on väkertänyt aivan mielettömän setin kosmetiikkapakkauksia ja upean kimaltelevan naamion. Aivan ihanat! Paketissa oli myös kaunis paperipussi (jonka Aava kössi lorupussiksi) ja vieteritonttu, jotka näkyvät ylemmässä kuvassa.

Kalenteriylläreistä tehtyä


Koiruus on onnessaan, kun yleensä poseeraamaan pääsevät kissa ja possu... Heidän korvansa eivät sovi kunnolla tämän kruunun kanssa. Tämä koira on vähän hankala tapaus. Neitoa lähdin tekemään, Nanna luuli herraksi ja sitten aloin itsekin katsella, että kumpikos tämä nyt oikeastaan onkaan. Jää nähtäväksi. Tein kruunun Katriinan paketista löytyneestä nauhasta. Aikas hieno ja helppo homma. Täytyi vaan leikata ja liimata.



Parin päivän takaisista terälehdistä syntyi hame, pohdin vielä laittaisiko siihen kaikenlaista hörsöä vaiko eikö. Tuo materiaali täytyy laittaa korvan taakse. Teatterin tytöille voisi syntyä puku jos toinenkin ja liukuvärjätyt hameosat pysyisivät kivasti törröllään ihan noin vaan. Tuo paita on sukasta sutaistu treenipaita, ihan liian iso ja kulahtanut. Hihat on ihan absurdit, mutta väri sopii tälle kikkarapäälle. Tämä oli Tarulla myynnissä viime kevään Tampereen messuilla alekorissa suoratukkaisena. Käytin vähän hammastikkupaplareita ja nyt hän on aikas lumoava. Edellisen gootin kaksossisko tavallaan, samasta muotista, mutta aika eri luonteinen tapaus.

Made a crown out of a piece of ribbon from my christmas-calender. This goes to my dog-theatre. There are so far also a cat and a pig working as actresses. I'm also starting a petal-skirt made of calender-gift. The shirt is just an awful over-sized rag she uses while working out..

Saturday, December 20, 2008

21.12.


Tänään Kati ilahdutti peltirasialla, jonka voi tuunata suureksi matkalaukuksi. Päällä oli taas tuollainen ihana paperi ja sisältä löytyi upeita kukkamateriaaleja, kranssipohja ja pähkylöitä. Erityiskiitokset noista pikkuruisista lehdistä. Ihmettelen miten voi olla noin pieni kuvioleikkuri olemassa ja tuo muoto on aivan ihana.



Nasu on löytänyt upeita kiviä. Kimaltavia, litteitä, tasaisia. Nämä sopisivat vaikka pieneksi käytäväksi puutarhaan.



Tiina oli pakannut täksi päiväksi valtavan määrän todella kauniita postimerkkejä. Mä olen käyttänyt näitä myös 1:1, kun olen sitonut albumeita. Tekevät kansista aika kauniit. Mininä näillä on monta monta käyttöä myös.

Here are today's calender gifts.

Alushame - petticoat


Ompelin nuorelle naisnukelle hamosen. Alushamehan tuo on, mutta neiti saattaa käyttää tuota ainakin kotioloissa ihan noin. Taitaa hakea vaatteensa Krizzen Sarvijaakon vaatekaupasta tai Koirateatterin puvustamon poistomyynnistä... Tuo bolerontapainen on vähän ankea, mutta piipunrassit pitää peittää, kun en ole huovuttanut hänelle villakäsivarsia. Ihon väristä villaa ei oo, pitäis tilata... Neitiä kiukuttaa, kun kuvasin hänet vähän yläsuunnasta. Jalat näyttävät kuulemma lyhyemmiltä kuin ovat... vitsi näitten keskenkasvuisten kanssa.

I sew a petticoat for my rasta-headed girl doll. She's pissed because I took the picture from above and made her legs look shorter... she's such a diva.

Arpa kohtalon on aina arvaamaton...

Kirjoitin kommentaattorien nimet pikkuisille lapuille ja onnenpoika Ville poimi rasiasta voittajat. Voittokuvasta unohtui yksi kerälle kiertynyt harmaa kissanroikale pois, mutta tämmöistä olisi tulossa:


Ruttunaamainen basset, josta on vaikea saada kunnon kuvaa, lähtee Susannalle. Ohhoh, saapa nähdä mitä Mary tykkää, päästääkö moista ollenkaan Glencroftiin... Sekarotuinen nuori koirankutale lähtee Keijukammarin Tanjalle. Crowmoor courtissa on onneksi sen verran porukkaa, että jollakulla puutarhurin perheellä vaikkapa voi olla tämmöinen lehtolapsi hoidokkinaan, ehkä... Pötköttävä kissa lähtee kiusaamaan HoOn Villa Lumililjan valkoisia koiria ja tuo nallukka lähtee Millimari-Tiinalle. Tuo on aika ajaton kaveri, onneksi sopii ehkä moneen ympäristöön. Nämä saa siis tietysti laittaa ihan minne vaan tai antaa eteenpäin, mutta toivottavasti joku käyttö löytyy... Onneksi olkoon voittajille. Mä alan metsästää teidän osoitteitanne, jotta voin lähettää kaverit uusiin koteihinsa. Hyvällä mäihällä nämä saattavat ehtiä jouluksi, vaikka postilla taitaa olla kyllä vuoden hirvein ryysis juuri nyt.

Lottery-prizes are here and soon on their way to their new homes.

Vahinkohattu - Accidental hat



Kokeilin tässä joku päivä virkata niintä. Koria ajattelin tehdä taikka kassia, mutta kyllästyin hommaan aika nopeasti. Pyörittelin sitä kökkeröä käsissäni ja huomasin, että sehän on oikeastaan ihan hattu. Liimasin siihen aikoja sitten pyörittelemiäni paperikukkia ja laitoin vähän lehtiä lisäksi ihan paperista. Tuli aika väkkärä. Tarun ihana nukke saa toimia mallina. Hänellä on maailman ihanimmat Tarun maalaamat kengät, mutta ei vielä vaatetusta...paitsi nyt tämä hattu.

I tried crocheting raffia to make a basket or a bag but got bored with it pretty soon. Made a hat instead. The doll is by Taru Astikainen.

Friday, December 19, 2008

20.12.


Tiinan kalenterissa oli kangasruusun terälehtiä vaikkapa hameen tekemiseen, ihanan värisiä. Niitä oli paketissa kaksinkertainen määrä, mutta hellyin, kun Aavakin osasi arvostaa tätä materiaalia ja jaoimme terälehdet.

Nasu oli pakannut nyytiksi kaksi kukkaruukkuaihiota ja kauniita erimuotoisia helmiä ja paljetteja. Ne viettävät tämän päivän tyttären ranteessa, kun ne oli pakattu kuin rannekoruksi nauhaan...


Kati on keksinyt upean miniatyyrin, meksikolaiset maissintähkät, aivan oikean näköiset. Tuo rasia tahtoo päästä teatteriin. Siitä tulee jonkin sorttinen matka-arkku, jossa säilytetään joitain rooliasuja tai jotain muuta vastaavaa. Tämän päivän luukussa oli myös aivan hurmaava koottava pöytä, joka on tuossa mitenkuten liimattuna. Tosi kaunis! Sille olisi montakin sopivaa sijoituspaikkaa, mutta toistaiseksi se on tuossa edessäni hyllyssä katsottavana ja ihasteltavana.

Today I received plenty of wonderful things as calender-gifts, as you can see...

Wooperin yllätys


Sain aivan älyttömän hienon lahjan ja vielä mainiot niininiput päälle Wooperilta. Hän osaa ihan kaikkea. Kuva ei tee noille joulusaapikkaille oikeutta, esimerkiksi tuosta vaaleasta jää valon vähyyden takia kankaan pinnan koukerot näkymättä. Nämä ovat ihan sikasiistit, kiitos kovasti! Nyt vaan seinälle roikkumaan ja houkuttelemaan kaikkia lähellä liikkuvia dimangeja ja miksei käsintehtyjä suklaakonvehteja sisäänsä...

My friend, who is an amazing miniature artist (http://wooper.vuodatus.net) gave me lovely christmasboots for elegant smallish gifts like diamonds and hand-made chocolates...

Thursday, December 18, 2008

19.12.


Kati oli kasannut luukkuun tavaraa monen päivän tarpeiksi. Mukana oli upeat ruosteiset kannu ja ämpäri sekä hopeiset tarjoiluastiat fiinimpään ympäristöön. Ruostunut pinta on minusta ihan hillittömän kaunista... mutta niin on kiiltäväkin ;o)

Tiina oli löytänyt tosi kiintoisaa puutavaraa, tikkuja, jotka on sidottu toisiinsa pitkäksi letkaksi. Nuo ovat ihan yksittäinkin käyttökelpoisia moneen rakentamiseen, mutta tuo liitostapa vaatii löytää jonkin minikäytön.

Nasu oli löytänyt mielenkiintoisen muotoiset kukka-astia-aihiot ja pähkinänkuoriastian tälle päivälle. Nuo kukka-astiat on kuin tehty seinustalle roikkumaan.

I got plenty this morning from my three mini-christmas-calenders. We traded calenders with Kati, but I also took part in another calender-swap. Calender of trash, meaning materials and miniatures that are found or useless or somehow interesting bits and pieces one can make something out of, from nice candy wrappers to smooth stones or interesting metal parts or whatever one finds. This December has been soooo nice. It's a pleasure to open small packages every morning.

Peruukin laittoa - wigging a doll


Taru Astikaisen muotoilema vanha nainen on käsittämättömän kaunis nukke. Nuo kasvot ja kaulan seutu ovat todella pienet ja hienopiirteiset, ryhti jotenkin niin aito ja samalla muokattavissa erilaisiin tunnelmiin. Ehkä onnistunein vanhus nukkena, jonka olen nähnyt. Näitä on monella ja moneen nukkeen on saanut tutustua netin kautta nimeä ja luonnetta myöten, jotka ovat kuvissa ja jutuissa tulleet esiin. Tämä minun rouvani hakee vielä muotoaan ja luonnettaan ja nimeään myös, mutta hurjan vapaa hän tulee olemaan, se on varma. Jännää on myös se, että muiden nukkien näkeminen vaatetta ei tunnu missään, mutta tätä en tykkää kuvata paljaana, tämä on jo nyt liian henkilö. Toistaiseksi hiukset saavat olla valkoiset ja vapaana, merinovillaa.

I started wigging a doll by Taru Astikainen. This is probably the best old lady doll I've seen. So delicate and beautiful. The hair is merino wool. We'll see how she'll turn out to be.

Lautasia, arvontaa ja huopaotuksia ..and something in english

edit. Arvonta päättyi ja palkinnot arvottiin 20.12.


Olen laiskasti lakkaillut lautasia ja väri vuosi mukavasti, muttei liikaa. Väri myös tummui aika lailla. Tuli ihan kivat.

Se arvonta tarkoittaa sitä, että blogissa on kohta ollut tuhat vierailua, joten laitan kaikkien kommenttia laittaneiden kesken arvontaan pari huopaelukkaa, joista yksi on ruttunaamainen basset. Arvonta tapahtuu sitten kun tuo tuhat on paukkunut rikki ja muistan arpoa...


Nämä kaverukset ovat matkalla ilahduttamaan Heidiä ja mahdollisesti hänen vauvansa roomboxia koristamaan. Minun piti lähettää kehto, mutta se meni rikki ennen lähettämistä. Vaikka sainkin sen mitenkuten kursittua kasaan, ajattelin lähettää kuitenkin jotain muuta... Hyvää joulua koko perheelle!

I varnished the plates I drew and the colour bled just nicely. There's a lottery on this blog. You can win a felted basset or some other kind of animal if you comment on something. The cat and the dog pictured above are a gift to a fellow mini-enthusiast and her baby.

Wednesday, December 17, 2008

18.12.


Tänään luukusta löytyi Tiinalta tervehdys kesästä, eli iso kasa kauniita käpyjä vaikka kattomateriaaliksi. Olenkin suunnitellut lintulaudan tekemistä... Nasu oli löytänyt hienon siiviläjutskan, tosi hyvää materiaalia. Katriina oli tehnyt upean penkin. Aavan mielestä tuon voisi myös ripustaa katosta toisin päin kehdoksi... Kuvassa näkyy myös käärepaperi. Tuon tapaisilla minua on nyt monta päivää hemmoteltu.

Katriina on kuvannut minun tekemääni kalenteria tämmöiseen osoitteeseen: http://www.flickr.com/photos/19845050@N00/sets/72157610920055838/