Sunday, February 23, 2014

Uusia neuleita - new knitwear

Löysin maailmalta ihanata lankaa ja nyt olen neuloskellut siitä. Olen iloinen, kun näin ohuen neulominen alkaa olla aika luontevaa, mutta kyllä se ohuus hidastaa aika lailla, kun silmukkamäärät kasvaa.

I found fantastic thread (again) and have been experimenting with it. I'm really happy that this thin starts to feel okay to knit, but unfortunately the amount of stitches means that it is quite slow.


Meidän pienessä kaupungissa on vireää sirkustoimintaa. Tässä vielä tunnelmapala päivän harjoituksista.

There's a very active small circus in our town and here's a photo of today's practise session.



Friday, February 21, 2014

Kokeilua - Testing

Oi miten hauskaa! Kiitos kauheasti avusta. Nyt onnistuu, ainakin kovin lupaavalta vaikuttaa. Minä olen pitkään tehnyt vaan ihan itsekseni, mutta nyt huvittaa kamalasti myös blogata. Nämä kuvat esittelin ja facebookin puolella, mutta tässä kokoelma tunnelmia, joista näkee, että vaatteiden parissahan täällä ollaan puuhasteltu ja paljon. Nuket ovat Taru Astikaisen tekemiä henkilöitä (no on siellä itse tekemäni Fauniuskin yhdessä kuvassa mukana). Kuvat on otettu nukkekodeissani ja vähän täällä muuallakin meillä.

Oh, this is fun! Thank you so much for your help. Now this seems to work. I've been making all by myself for a while, but now I wish to blog again. The pictures below were already on display in facebook and as you can see it's mainly clothes at the moment. The dolls are made by Taru Astikainen (well, Mr. faunius is made by me). The photos are taken in my houses and around the real me's room.

Uusi hame olkkarissa - the new skirt

Haaremihousukokeilu - harem pants proto

Silkkitakki - silk coat

Aikamatkaaja - time traveller (there's someone very special on his way to my world...)

Nenäliinayömekko - night gown from a handkerchief

Tweediä ja herra Faunius - tweed with Faunius (very patiently waiting for his house to continue)

Aivan keskentekoinen balettipuku innotti kaikenlaisia nukkeja mallin hommiin -
Ballet costume (not finished, not made for this doll)

Marykin vierailee meillä yöpuvussaan - Mary's nigt gown
Ja kuvakin vihdoin näkyy kokonaan. Ylemmät kuvat näet klikkaamalla kuvaa.
And even the photo is fully visible. If you want to see the pictures above whole, click one of them.

Tuesday, February 11, 2014

Väliaikaratkaisu - Temporary solution for the publishing problem

Kun en toistaiseksi ole löytänyt ratkaisua kuvien julkaisuongelmaani (kiitos Marjut avusta, yritän vinkkisi pohjalta saada homman toimimaan täälläkin), kokeilen "blogata" facebook-sivun avulla. Jos siis olet naamakirjassa ja haluat, voit vierailla sivullani Hanna & Leijona miniatures. Lisäilen sinne epäsäännöllisen säännöllisesti kuvia, juttuja ja ohjekin siellä on jo. Tervetuloa!

There are some problems in publishing photos here, so I made a Facebook page for sharing pictures and talk and sometimes tutorials too. If you wish to, come visit, the page is named Hanna & Leijona miniatures. Welcome!

Saturday, February 8, 2014

Apuva - any ipad-users out there?


Nyt tarvitsisin apua teiltä, jotka bloggaatte ipadin kanssa. Miten kummassa lisäätte kuvia? En osaa ja apu kelpaisi hyvin.

I wonder if you could help me a bit. I cannot publish with ipad. I don't know how to add photos. I would very much appriciate your help here.