Thursday, January 29, 2015

Asettelua - Arranging


Hih, siitä onkin aikaa, kun olen kirjoittanut samana päivänä kaksi blogitekstiä. Tänään valmistui myös asetelma ystäväni Heleenan nukkekotiin, jossa eletään aika paljon fiinimmissä tunnelmissa kuin meillä. Siksi asetelmaltakin vaaditaan kokoa ja näyttävyyttä. Tämä tulee semmoiselle jalustalle, yhden asetelman pyöreälle kukkapöydälle, siksi halusin paljon roikkuvaa osiota mukaan. Näitä asetelmia on ihan mielettömän hauska rakentaa, jos vain on kukkia tarpeeksi varastossa. Tässä on mukana kukkakiteistä ja oman mielen mukaan tekemiäni sekä Joycen tekemiä kukkia. Osa vihreistä on ihan muovi- ja paperikukista.




I made an arrangement for my friend Heleena's dollhouse, where they live in a grander and finer style. This is going to be in the dining room on a flower stand, so I wanted to add hanging parts. These are so much fun to make if one has enough flowers. These are partly made from kits, partly by just playing with paper and partly made by Joyce. Some of the green parts are from artificial flowers. Wow, two blog posts in one day. That's rare.

Villatäkki - Wool blanket


Joskus saa huijattua silmiä pienillä kikoilla. Facebookin nukkekotikirppiksellä huomasin kankaan, jonka kuvio näytti minusta ihan villatäkiltä. Kangas oli sileäpintaista, kovahkoa puuvillaa, mutta kunnon kulutuksella pinta pehmeni ja minusta se on nyt ihana vanha täkki. :)

I noticed a fabric that had a pattern like on old wool blankets. The fabric was quite hard and smooth cotton, but with a thorough wearing with brushes and nails and such, the surface is softer and now it is a woollen blanket to me. :)

Sunday, January 25, 2015

Siiliarvonnan tulos - Result of the draw




Tättärää! Onnettarena toimi tyttäreni ja onni potkaisi Leenaa blogista Miniremontit. Onneksi olkoon! Tarvitsen vain osoitteesi, jotta voin laittaa tuhisijan matkalle. Kiitokset kaikille osallistuneille. Oli ihanaa lukea teidän tekemisistänne ja haaveistakin.

My daughter drew Leena's number from the blog Miniremontit. Congratulations! Thank you all for the comments, it was delightful to read about what you are making. 



Loppukevennyksenä kuva viikon lopulta. Minä kyllä yritän kovasti, mutta kun en niin paljon tästä talvesta välitä. Nyt on ollut oikein mukava talvi, kun ei ole ollut hurjia pakkasia, mutta on tässäkin kylmyydessä ihan tarpeeksi. :)

This is what we have to deal with here in Finland. I do try to like winter, but I really kind of don't. It's beautiful often, but I don't like cold and dark. :)


Wednesday, January 21, 2015

Kevään odotus -arvonta - Over 500 posts -draw


Blogissa on jo muutaman yli 500 kirjoitusta. Tätä juhlistaakseni arvon yhden siilinkäisen jollekin lukijalle. Tehtäväsi on kommentoida tätä kirjoitusta ja kertoa, mitä minikokoista olet tekemässä tai tehnyt viime aikoina tai vaikka minkä tekemisestä haaveilet, jos et vaikka juuri nyt ole tekemässä mitään. Kommentoineiden joukosta arvon siilille uuden kodin vaikkapa sunnuntai-iltana. Onnea osallitujille!

Ai niin, ihastuttava orava on lahja Petralta, sitä en ole tehnyt.

There are over 500 posts in my blog. To celebrate this I'm giving away one of the hedgehogs. If you want to take a chance in winning this, please comment this post and tell me what are you making in small size at the moment, or have just made. If you don't have the time or energy or inspiration to make anything presently you're more than welcome to share what you are dreaming of making. I'll draw the new home for the hedgehog on Sunday. Good luck!

Oh, and the squirrel is a gift from Petra, I did not make it.

...and another oh, you can enter, no matter where you live. I'll post everywhere on planet Earth. :)

Tuesday, January 20, 2015

Tuolin uudistaminen ja siilejä - Chair make-over and hedgehogs


Olen pitkään haaveillut tilkkutuolista ja nyt sen toteutin, näemmä keväthaaveissa kukkeana mallina. Ihan mahtavaa on se, että noiden nappien päällystäminen onnistui. :)

I've wanted to make a patchwork chair for a long time and here it is. I'm so pleased with the fabric-covered buttons. This time of year definitely requires floral patterns. :)


Tuolin takanakin kasvaa kukkia. Tämmöinen kolmikko lyllersi tänään polymeerimassasta ja merinovillasta ihmettelemään kesken talviunien. Ilmankos on vähän pälvikaljua ja rähmäsilmäisyyttä näissä. Onneksi sitä ei niin huomaa kun paljaalla silmällä katsoo. :)

I found a very good tutorial for the hedgehogs and managed to lure these out of fimo and merinowool. There seems to be some bald patches and runny eyes, but what's to expect when waking up the fellows during their winter sleep.


Ohje löytyy täältä.

You can find the tutorial here.

Sunday, January 18, 2015

Tuunausta ja tuherrusta - Makeover and stuff


Pöytä kaipasi suurta muutosta, joten liimasin reunaan minimosaiikkia ja kulutin ja tuhrasin pinnat. Nyt tykkään, ainakin seuraavaan ideaan asti. Sattumalta uusi lettimatto sopii pöytään aika hyvin. Paitaa ajattelin jollekin lapsinukelle, mutta jostain syystä silmääni miellyttävät kittanat vaatteet näillä neidoilla, joten omistaja vaihtui. Sukat näyttävät vähän hassuilta, koska siellä alla on korkkarit. :) Menee minusta näinkin.

The table needed a big change, so I added a row of mini mosaics, took away the even factory finish and carved it a little here and there. I think the table and the new braided rug work well together. The sweater was meant for a smaller doll, but I really like how it looks on this young lady. The socks look a bit funny, because she has heels on under there. :) 

Sunday, January 11, 2015

Kevättä odotellessa - Waiting for Spring


Verryttelen jo kutomalihaksia pipojen ja huivien verran. Pääsin samalla kokeilemaan uutta silkkilankaa, joka on kyllä taas ihan huippuihanaa neulottavaa. Tein löydön Petralta saamani puutarhatuolin pariksi. Pöytä on vanhaa Bodo Hennigiä ja miten sopiikin meille ihan just. Suttasin tuolin metalliosat valkoisella maalilla ja kuorin niitä vähän tuoreeltaan, jotta olisivat samalla tavalla kuluneen oloiset.

Made some hats and scarves with a wonderful new silk thread. I cannot get enough of threads and yarns. I found an old Bodo Hennig table that suits the garden chair I got from Petra. I painted the chair's metal parts white and peeled some paint off to make them similarly worn.

Wednesday, January 7, 2015

Sivuraiteelle, muttei ihan vielä - To the dollhouse Sivuraide, but not just yet




Voi apua! Tänä aamuna Fauniuksen rapulla odotti tämmöinen mummo. Olin kertonut, että vierailun ajankohtana on joko tämän viikon tai ensi viikon torstai ja juteltaisiin asiasta vielä, mutta unohdin sanoa, että päiväksi valikoitui se ensi viikko. Täällä mietitään, että joko voisi herätellä Pirtin porukan ja lainata sieltä vielä skumppapullon matkaan tuliaisiksi. 
(Faunius nukkuu umpiunessa...)

This morning I found Miinu at Faunius's steps like this. I had told that the visit will be on Thursday this week or the next, but we'll talk before and pack and such. Well, now I forgot to mention that it's next week. She was wondering if she could wake up the Pirtti folks to borrow a bottle of bubbly to take with her.
(Mr. Faunius is fast asleep...)



No, onneksi osui lämmin ja Miinun mukaan kaunis aamu. Hän oli jäänyt siihen portaille suunnittelemaan kevään istutuksia ja kuulemma aika oli mennyt kuin siivillä.

Well, it's a warm and, according to Miinu, a beautiful morning. She was planning her kitchen garden.


Lettiä lattialle - Braiding


Pikkuisen maton saa myös ompelemalla matonkudelettejä ympyräksi. Tai voisihan näistä tehdä vaikka miten isonkin. Tämä on nyt oven edustalla.

Rag rug in a different way, sewing braided fabric strips into a round shape, here outside the front door. I suppose you could make big ones like this too.


Minusta tulee kiva kuvio, kun joka nauha on eri väriä.

I like the pattern when each strip is in different colour.


Tuesday, January 6, 2015

Laukkuja ja tyynyjä - matonkuteista tottakai - Bags and pillows from rag rugs


Uusi kauppakassi odottelee pyhien päättymistä Pirtin eteisessä.

The new bright grocery bag is waiting for shops to open after holidays.




Kirjava tyyny etsii vielä paikkaa, mutta Larissan virkkaamat Hanna ja Leijona kyllä tykkäävät.

You can never have too many pillows.


Tytärkin sai omansa.

One for the daughter.


Oikeassa elämässä en anna kulkea kouluun olkalaukun kanssa, koska reppu on vaan niin paljon parempi monestakin syystä. Lapsukainen on asiasta eri mieltä. Ehkä vähän lohdutusta tuo se, että nukkekodissa saa mennä olkalaukulla (vaikka onhan se vähän kurja, ettei takissa ole vieläkään nappeja).

Daughter's new schoolbag. I really should sew the buttons on finally. :)

Blogissa on nyt bloggerin mukaan 501 postausta. Jotenkinhan tätä pitäisi juhlistaa, eli arvontaa tulossa...

There are now 501 posts on this blog. There should be a celebration. We'll see what I cook up.

Saturday, January 3, 2015

Hulluna matonkuteisiin - Fabric strips are divine


Pirtin pikkuinen työhuone sai Petran tekemän ihanan lampun, jonka kietaisin kangassuikaleilla vähän kirjavaksi.

The tiny study at Pirtti got a fantastic ceiling lamp made by Petra. I just added fabric strips for colour.


Tässä lamppu ennen muokkausta ja iiihhana lahja Joycelta, juhlamekko ohuttakin ohuemmasta kankaasta. 

Here is the lamp before the fabric strips and a wonderful birthday gift from Joyce, the gown is amazingly delicate.


Kieputtelin matonkudepalloja ja tykkään näistä kuin hullu puurosta. Miten mun oikeiden ihmisten matonkudepallot eivät ole ollenkaan näin söpöjä. :)

I made some fabric strip balls and how happy is this sight? My real life fabric strip balls are not nearly as cute. :)