Thursday, September 15, 2016

Odotusta - Waiting

Puolitoista kuukautta vielä ja kirjan pitäisi ilmestyä. Nyt on vähän epätodellinen olo, kun oma osuus on suurin piirtein hoidettu ja kirja on graafikko Susanna Raunion työstettävänä. Täytyy myöntää, että kyllähän tämä jännittävää on.

Now my part is more or less done and the book is in the hands of the graphic designer Susanna Raunio who is making the layout. Poor dear, there's more material than there should be. I must confess that this is very exciting. Another month and a half and the book should come out.


Olin taas Keuruulla Nukkekotiyhdistyksen nukkekotoiluviikonloppuna opettamassa ja nauttimassa hyvästä ruuasta ja seurasta. Oli aivan mahtavaa, teki hirmuisen hyvää nauraa kyyneleet silmissä, mutta jostain syystä en tänä vuonna ehtinyt juuri kuvata. Lauhan talo (kirjaa varten, hyvin helpolla tavalla rakennettu pieni talo) oli mukana ja pihalla oli pientä porukkaa milloin minkäkinlaisissa kokoonpanoissa ja asuissa viettämässä omaa juhlaansa. Kamerasta löytyi tämä ja pari muuta, lauantaina aamuauringossa otettua kuvaa. Eivät ne tainneet tuolla pihalla nukkua ollenkaan, paitsi suutari. Oikeat ihmisetkin nukkuivat aika vähän. Minusta oli aika mahtavaa, että viimeinen takin ompelija lopetti työnsä kahden maissa aamuyöllä. Mutta siitä tulikin aivan mielettömän upea takki! Sirpalle terveisiä. :)

We had a wonderful weekend making miniatures organized by the finnish dollhouse association in Riiho village. I held four workshops on sewing coats and embroidering simple handbags. I laughed with tears in my eyes. One needs that! I had Lauha's house with me to show and tell about the book and the smaller people had their party outside the house for the whole weekend. 


Minä aloitin Keuruulla takkia Pepille, kun tein Susannan kanssa pienen vaihdon. Tämmöinen siitä lopulta tuli.

I made a wool coat for Peppi and it needed to be colourful and happy. I hope it is warm too. And I hope it fits.