Thursday, February 16, 2017

Instagramissa tavataan - Reviving my instagram

Minulla on ollut instagram-tili vaikka kuinka ja kauan, mutta en ole sitä juurikaan käyttänyt. Nyt innostuin. Olen ollut alamaissa ja huomasin, että on helpompi huomata elämän iloiset puolet, kun ottaa kuvia arjestaan. Kauniita tai kiinnostavia asioitahan tulee vastaan jatkuvalla syötöllä, mutta jos ei niitä huomaa, niin ohi lipuvat. Minulla on nyt käytössä vanhenevan pädin huonolaatuinen kamera, mutta silti kuvailen kaikenlaista sinne itselleni ihmeteltäväksi. Siellä on pienen puolen lisäksi tosiaan kaikenlaista muutakin, mihin katse osuu, mutta jos kiinnostaa, niin tervetuloa katsomaan!

I've had an instagram account for ages now, but I haven't really used it. Now I revived it. I've been a bit down lately and noticed that it's easier to notice beautiful and interesting things in life, if I take a photo of them. I use a poor quality camera of an aging i-pad presently, so the photos are of poor quality but nevertheless, you are welcome to visit. There are pictures of the small side of my life, but also random things that cross my way and tickle my fancy.




Viime päivinä olen verryytellyt käsiä virkkaamiseen.





I've been crocheting a bit for a couple of days now.





Eihän tähän toki tuudittautua voi, mutta onpa ollut ihanaa tavata aurinkoa monta päivää peräjälkeen. Kerrassaan keväistä ja toiveikasta ja ihanaa minusta tämmöinen talven keskelle pujahtanut kevätjakso!

We had a couple of days of sun and warm weather and it was divine! I cannot wait to see the snow melt eventually.

Thursday, February 9, 2017

Uudet kirjat nukkekotiharrastajille - New books!


Minun kirjani nukketalon rakentamisesta ilmestyi lokakuussa ja nyt tammikuussa julkaistiin kaksi ohjekirjaa! Upeaa, miten harrastuksen leviäminen näkyy kustantajien halukkuudessa julkaista kirjoja. Susanna Tunturi-Anttilan esikoiskirja Nukketalosta nukkekodiksi ja Maria Malmströmin jo neljäs teos, Onnelin ja Annelin nukkekotikirja, ovat molemmat aivan huikean hienoja kirjoja. Onnea molemmille ja suurkiitos kirjoista!

My book came out in October and now in January we have two more books. This is wonderful as more and more people have found out how amazing it is to make and collect things in miniature and create small worlds. Susanna Tunturi-Anttila's first book is on the left and Maria Malmström's fourth book on the right. Both are absolutely wonderful!


Meillä on Susannan kanssa sama kustantaja, Moreeni ja kuvaajakin on sama, Ritva Tuomi. Kirjan nimi Nukketalosta nukkekodiksi kertookin, että kirjan ohjeilla pääsee sisustamaan ja tekemään pienoismaailmaansa kaikenlaista tarpeellista ja kaunista. Ohjeet ovat kekseliäitä ja kuvat aivan mielettömän kauniita. Susannan keräämät esineet ja kertakaikkisen upeat mallityöt ovat huikean kauniita hienoine taustoineen. Nämä suodatinpaperikukat ovat minun suosikkiohjeitani. Papukaijatulppaaneja pitää päästä tekemään ensi tilassa.

Susanna and I share a publisher and also the photographs are by the same artist, Ritva Tuomi. Her work is so beautiful. The book's name is roughly translated From doll's house to home and here you can find clever ways to make furniture and accessories for your small homes. Susanna's wonderful work with well-picked examples of her collection look amazing. The parrot tulips from coffee filters are one of my favourite things to make from this book. I cannot wait to give it a try.


Toinen suosikki on nämä lasimaalaukset, joista Susanna vihjasi jo taannoin blogissaan. Kauppatalossani on väliovi tehtynä tähän tyyliin, vaikka vähän sovelletulla ohjeella. Aikamoinen näpertäminen on ääriviivojen leikkaamisessa ja asettelussa, mutta kyllä kannattaa. Lopputulos on todella kaunis, varsinkin näissä Susannan lintulaseissa.

Another favourite is the painted glass, also featured in Susanna's blog earlier. There's an inside door in my boutique house made a bit like this. It is a bit time consuming and fiddly, but well worth the effort.


Hihii, kirjan lopusta löytyi iloinen yllätys! Täälläkin on pikkuinen kirja askarreltavaksi. Voi kun nämä on hauskoja. Meidän pienemmällä puolella jo huudellaan, että milloinka valmistuu!

I love the surprise at the end of the book! There's a little book to be made, just like in my book. My dolls are eagerly waiting for their copy. 



Marian kirjan teemana on Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli -kirjojen maailma. Tunnelma on kesäisen iloinen ja juuri sellainen Marian tyylinen, taidokkuutta ja perinnettä lempeästi nykyaikaan yhdistävä. Kirjaan on koottu ohjeita, joiden avulla lapsen kanssa askartelu on antoisaa. Kirja sopii silti hyvin myös aikuisharrastajalle. Ohjeita voi vähän soveltaa, jos kaipaa niihin haastavuutta. 

Maria's book is themed around Marjatta Kurenniemi's series of children's books. The mood of the book is happy, it takes us straight to June. There's plenty of projects that are well suited to working with children. Alas, I find the book very much suitable for an adult too. You can always make things more detailed if you wish to.


Kirjassa on kaunis kuvitus ja ihania nukkekoti-interiöörejä Marian taidokkailla kalusteilla varustettuina. Inspiraatiokirjanakin se puoltaa paikkaansa aikuisharrastajan hyllyssä. Yksityiskohdat ovat kuvissa kohdallan. Katsokaas vaikka esimerkiksi tapettia ylemmissä kuvassa! Olen kovin iloinen, että muutama huovuttamani koira on päässyt seikkailemaan kirjan sivuille, kiitos siitä.

I love the photos in this book. Maria's interiors are lovely and detailed and her handwork so right. You can find lots of inspiration in the photos. Just look at the wallpaper for example in the first picture. I'm so happy that a couple of my dogs are featured in the photos.


Kirjassa on myös kaavat ja ohjeet kuvassa näkyvän nukkekodin rakentamiseen! Minun kirjassani talot rakentuvat ihan eri tavalla, mutta tästä löytyy hyvä ja tarkka ohje sellaiselle rakentajalle, joka haluaa tehdä levyistä kaavojen perusteella. Suosittelen lämpimästi molempia kirjoja!

There is also a pattern and well written guide to building a doll's house like the one above. In my book the houses are built in different ways, but here you can find a good pattern and very detailed instructions, if you want to use a panel or a board for the walls. I think both books are a good buy!